Cari Jodoh dan Cinta Sejati Untuk Wanita : Prinsip #12

Cari Jodoh dan Cinta Sejati Untuk Wanita


Dalam artikel bersiri Cari Jodoh dan Cinta Sejati Untuk Wanita:Prinsip #11 saya telah menulis prinsip ke-11 iaitu Bertindak Dengan Cara yang Menarik Minat Lelaki.Dalam Prinsip yang ke-12 ini,saya akan menerangkan perbezaan antara lelaki yang tulus mencintai anda atau sekadar menjadikan anda sebagai "back-up" semata-mata.Ini sedikit sebanyak akan membantu anda mengetahui sama ada seseorang lelaki benar-benar tulus mencintai anda atau sebaliknya.

Prinsip #12 

Lelaki Tahu perempuan Akan Mengalah di Saat-Saat Akhir

Wanita yang "terlalu baik" sering membatalkan perancangan mereka sekiranya lelaki yang disayangi mengajak untuk keluar di saat-saat akhir.Oleh kerana teman lelaki anda tidak mengetahui bahawa anda telah membaca artikel ini,teman lelaki anda akan semakin menyayangi diri anda.Anda perlu tetap dengan perancangan asal anda.

Anda tidak perlu untuk mengubah jadual anda semata-mata untuk memenuhi jadual teman lelaki anda.Dengan cara ini,anda sekaligus dapat menyampaikan mesej kepada teman lelaki anda bahawa anda seorang yang sibuk dan memberikan cabaran mental kepada mereka.

Kadang-kadang lelaki suka membuat kejutan dan mungkin juga dengan membuat kejutan yang romantik.Ianya mungkin seperti membeli tiket wayang pada saat-saat akhir untuk mengajak anda keluar.Sekiranya anda terus dengan jadual anda dan menolak permintaan teman lelaki anda,ianya akan dapat membuatkan teman lelaki anda menjadikan anda sebagai keutamaan mereka sebelum membuat apa-apa perancangan.Secara tidak lansung ianya akan membuatkan teman lelaki anda semakin kerap menghubungi anda.

Anda mungkin rasa bersalah sekiranya menolak ajakan teman lelaki anda.Apa yang anda perlu sedar ialah teman lelaki anda menhubungi anda pada saat-saat akhir.Ianya secara tidak lansung menunjukkan teman lelaki anda tidak mempunyai perancangan yang lebih baik berbanding keluar dengan anda pada hari itu.Sekiranya anda mengalah,anda akan menjatuhkan harga diri anda sendiri.

Berikut merupakan beberapa contoh perbezaan antara lelaki yang tulus mencintai anda atau sekadar menjadikan anda sebagai "back-up" semata-mata:


  • Lelaki yang menjadikan anda sebagai "back-up" tidak mehubungi anda dalam masa beberapa hari dan mehubungi anda secara tiba-tiba.Lelaki yang tulus mencintai anda akan mehubungi anda secara spontan apabila memikirkan sesuatu perkara.

  • Lelaki yang menjadikan anda sebagai "back-up" mengutamakan kawan-kawan mereka sebaliknya lelaki yang tulus mencintai anda tahu untuk membahagikan masa untuk anda dan kawan-kawan mereka.

  • Lelaki yang menjadikan anda sebagai "back-up" tidak mehubungi anda apabila pergi bercuti.Lelaki yang tulus mencintai anda sentiasa mehubungi anda untuk mengambil berat tentang anda.

  • Lelaki yang menjadikan anda sebagai "back-up" merungut kerana selalu sibuk - mesej supaya anda tidak "menganggu" mereka.Lelaki yang tulus mencintai anda akan meluangkan masa mereka untuk anda dan berasa gembira apabila anda menhubungi mereka walaupun sedang sibuk.

  • Lelaki yang menjadikan anda sebagai "back-up" membatalkan temujanji pada saat-saat akhir dan menutup handphone mereka supaya anda tidak dapat mehubungi mereka.Kemudian lelaki itu akan kembali kepada anda dengan alasan yang baik.Lelaki yang tulus mencintai anda akan rasa bersalah sekiranya membatalkan temujanji pada saat akhir.Mereka akan segera mehubungi anda apabila perkara yang membatalkan temujanji anda selesai.

  • Lelaki yang menjadikan anda sebagai "back-up" menjadikan anda sebagai tempat mereka menyelesaikan masalah mereka sahaja.Lelaki yang tulus mencintai anda sentiasa ingin membuatkan anda tersenyum.

  • Lelaki yang menjadikan anda sebagai "back-up" tidak suka anda menganggu mereka ketika mereka sedang berehat.Lelaki yang tulus mencintai anda sentiasa ingin berhubung dengan anda.

Wanita dapat meningkatkan harga diri mereka dengan sikap mereka sendiri.Contohnya:

  • Apabila ada lelaki yang mengajak untuk keluar pada hari ini,elakkan untuk terus bersetuju walaupun anda tiada apa-apa untuk dilakukan.Sebaliknya beri pilihan kepada lelaki itu seperti anda tidak sibuk pada hari esok atau lusa atau pilihan yang lain.Kuncinya ialah mereka tidak sewenang-wenangnya menguasai hidup anda.

  • Sekiranya lelaki sudah tahu anda rehat/cuti dan mengajak keluar pada jam 5.00 petang contohnya,anda perlu memberi pilihan sama ada untuk keluar pada jam 4.00 petang atau 6.00.Elakkan untuk terus bersetuju.

  • Sekiranya semasa sedang keluar anda tidak berasa seronok,anda perlu pulang ke rumah anda.Ianya akan memberikan mesej kepada lelaki itu bahawa mereka tidak melayan anda dengan cara yang anda harapkan.

Setakat ini dahulu bahagian Prinsip #12 untuk artikel Cari Jodoh dan Cinta Sejati Untuk Wanita kali ini.Nantikan artikel saya yang akan datang berkenaan prinsip-prinsip yang lain.Sekian,terima kasih.