Hukum Tarikan-Siri 18 : Tabiat Dan Hubungan

Hukum Tarikan-Siri 18 : Tabiat Dan Hubungan


Idea untuk menggunakan sepenuhnya potensi anda ialah dengan menggunakan kebolehan anda untuk berinteraksi dengan orang lain.Anda memerlukan bantuan orang lain untuk meningkatkan peluang anda mendapat apa yang anda inginkan.Elakkan ego menguasai anda apabila anda memerlukan bantuan orang lain.

Sesuatu yang pasti ialah orang lain yang telah mendapat apa yang anda inginkan dapat membantu anda.Berbanding dengan mengambil risiko melakukan sesuatu yang baru untuk anda,anda boleh menggunakan pengalaman dan pengetahuan orang lain.

Cara mudahnya ialah anda membaca buku yang ditulis mengenai isu yang dihadapi oleh anda.Kemudian ambil tindakan berdasarkan apa yang anda baca.Ini contoh mudah bagaimana untuk belajar daripada pengalaman dan pengetahuan orang lain.Anda tidak perlu berasa malu untuk meminta bantuan daripada orang-orang yang terdekat dengan anda apabila memerlukan bantuan mereka.

Anda tidak perlu untuk berasa malu untuk meminta pertolongan orang lain sekiranya anda memerlukan pertolongan orang lain.Mereka bebas sama ada untuk membantu atau tidak memberikan pertolongan kepada anda.Anda tidak dapat mengawal orang lain.Anda juga boleh menawarkan kepada mereka dengan memberikan sumbangan dengan apa yang miliki seperti wang,tenaga, kemahiran/masa atau lain-lain sebagai tanda anda memang memerlukan bantuan mereka.

Dengan meluangkan sedikit masa anda untuk meminta bantuan orang lain,anda sedikit sebanyak dapat mengambil tindakan yang tepat yang boleh mengelakkan anda membuang masa dengan lebih banyak untuk mengetahui langkah yang tepat untuk mendapatkan apa yang anda inginkan.Lebih teruk lagi anda mungkin berputus asa sekiranya tidak mengetahui maklumat yang tepat.

Anda boleh mengambil langkah ini untuk menyertai persatuan atau komuniti di tempat anda.Persatuan atau komuniti yang saya maksudkan ialah sekumpulan orang yang mempunyai matlamat yang sama dan sering mengadakan perjumpaan.Tidak kisah sama ada perjumpaan dalam dunia nyata atau dunia internet.

Anda akan mendapati banyak pengetahuan yang anda perolehi dengan menyertai komuniti seperti ini.Anda juga mungkin akan terkejut dengan sokongan yang anda terima daripada orang lain dengan menyertai komuniti yang mempunyai matlamat yang sama dengan anda.

Anda perlu bertanya kepada diri anda sendiri sama ada anda memerlukan bantuan dari orang lain atau tidak.Adakah anda dikelilingi oleh orang yang menyekat anda untuk mencapai apa yang anda idamkan?

Adalah sesuatu yang kritikal untuk anda menilai keadaan sosial anda.Tabiat anda sedikit sebanyak terbentuk daripada orang di sekeliling anda.Berhenti untuk melakukan semua yang perlu anda lakukan secara bersendirian.Anda boleh mendapatkan kenalan yang baru melalui penyertaan dalam persatuan atau komuniti.

Tabiat ini akan membantu anda dengan cara yang tidak pernah anda bayangkan.Anda boleh
mengubah hidup anda dengan mengubah rangkaian sosial anda.

Setakat ini dahulu saya menulis mengenai bahagian Hukum Tarikan:  Tabiat Dan Hubungan.
Saya akan menulis mengenai Tabiat Dan Kuasa pada artikel yang akan datang.Sekian,terima kasih.