Cari Jodoh dan Cinta Sejati Untuk Wanita : Prinsip #10

Cari Jodoh dan Cinta Sejati Untuk Wanita : Prinsip #10


Dalam artikel bersiri Cari Jodoh dan Cinta Sejati Untuk Wanita:Prinsip #8 & #9 saya telah menulis
prinsip ke-8 & 9 yang diperlukan untuk wanita mencari cinta sejati.Dalam artikel pendek ini,saya akan menerangkan kepada anda (sekiranya anda wanita) prinsip lain yang perlu anda patuhi.

Wanita perlu sedar bahawa lelaki suka kepada cabaran dan bersaing.ianya seperti sukan lumba kereta iaitu laju dan cekap.Mereka suka membaiki sesuatu untuk memahaminya.Wanita yang sukar didekati oleh lelaki menjadi cabaran kepada lelaki.

Kepada wanita,sesuatu perhubungan cinta ialah perkahwinan.Lelaki pula seringkali menyukai apa yang berlaku sepanjang proses untuk berkahwin.Sekiranya anda memberikan cabaran mental sepanjang percintaan,ianya akan membuat lelaki berasa seronok.

Wanita yang "terlalu baik" mehilangkan keseronokkan yang di cari oleh lelaki.Lelaki akan cepat bosan sekiranya wanita cepat jatuh hati pada mereka sebelum mereka menggunakan segala kemampuan mereka untuk memikat wanita.Tiada orang yang menghargai barang percuma.Sudah fitrah lelaki sukakan sesuatu yang mencabar.Sekiranya mereka tewas,mereka akan terus mencuba.

Prinsip #10 

Wanita yang Sukar didekati Lebih Menarik Perhatian Lelaki

Apabila anda mengejar cinta lelaki,rasa seronok untuk lelaki menjalinkan hubungan cinta dengan anda akan hilang.Ini menjadi sebab kenapa lelaki curang.Lelaki inginkan keseronokkan dalam perhubungan.Lelaki yang meninggalkan pasangan mereka adalah kerana pasangan mereka membuatkan mereka berasa bosan.

Ini bukan bermakna anda perlu bermasam muka apabila anda berdepan dengan lelaki.Anda hanya perlu senyum dan elakkan untuk bercerita mengenai kehidupan peribadi anda serta elakkan untuk bertanya mengenai kehidupan peribadi mereka.Anda hanya perlu senyum sambil memandang tepat pada mata lelaki apabila ditanya soalan peribadi.Elakkan untuk berasa malu apabila memandang ke arah mata lelaki.Tiada apa yang anda perlu malu.

Ini tidak bermakna anda boleh mempermainkan hati lelaki.Lelaki yang tulus mencintai anda akan dapat menyembunyikan perasaan sekiranya berkecil hati dengan wanita yang disayangi.Lebih-lebih lagi wanita yang dicintai secara diam-diam.

Apabila lelaki bercerita mengenai kehidupan peribadi mereka kepada wanita tanpa ditanya,ini menunjukkan mereka percaya kepada wanita itu.Sudah lumrah lelaki memiliki ego.Ego mereka akan hilang sedikit demi sedikit apabila mereka bercerita mengenai diri mereka.

Setakat ini dahulu bahagian Prinsip #10 untuk artikel Cari Jodoh dan Cinta Sejati Untuk Wanita kali ini.Nantikan artikel saya yang akan datang berkenaan prinsip-prinsip yang lain.Sekian,terima kasih.